Juf Tina

Hey hey.
Na al onze fantastische juffen in De Lotus, sluit ik het rijtje helemaal af. Ik ben juf Tina en geef les aan de grootsten van onze school, de knotsgekke zebra’s van het zesde leerjaar. Al zal dat dit schooljaar slechts vier dagen zijn. Op maandag zal ik namelijk de directeur vervangen en dan krijgen jullie les van Juf Cindy.
Ik ben 37 jaar en woon in een gezellig huisje in Mariakerke, waar ik een knus nestje wil maken voor mijn man en mijn 3 grootste schatten, zoon Tibe (14), dochter Sam (bijna 13) en onze kleinste spruit Max (7).
Sinds mijn kindertijd hou ik enorm van muziek. Ik zing heel graag en zat 10 jaar op de muziekschool. Ik volgde harp en dwarsfluit. Door zelfstudie leerde ik ook nog saxofoon, gitaar en blokfluit. Musicals vind ik fantastisch.
Ik ben drie jaar vrijwilliger geweest bij het Rode Kruis en ook de Gentse jeugdbrandweer mocht jaren op mij rekenen.
Koken, voorlezen, lezen, knutselen, reizen, wandelen, ... Waarom heeft een dag maar 24 uur?
Dit schooljaar zullen mijn man en ik opnieuw danslessen Lindy Hop volgen, want Rockabilly is helemaal ons ding!
Vanaf 1 maart zal ik mijn best doen om de directeur te vervangen tot het einde van het schooljaar.
Toen ik op de lagere school zat wist ik al dat ik een juf wou worden, kinderen iets kunnen bijleren werd een doel. Bij scoutsgroep ‘de reiger’ werd ik na de welpen, de jvg’s, de vg’s en de seniors, leiding. Na zeven jaar welpenleiding en een tussenstop van 3 jaar werd ik 2 jaar assistent eenheidsleidster en als afsluiter 2 jaar stammoeder. Na 20 jaar ben ik ermee gestopt. Snif…
Op 1 september 2001 werd mijn droom werkelijkheid! Ik was een juf!
Lees je niet graag? Reken je niet graag? Los je niet graag vraagstukken op? Doe je niet graag Frans? Het maakt voor mij niet uit, wat het ook is, ik beloof je dat je het graag zal doen als je naar het middelbaar gaat!
In mijn klas primeert eerlijkheid en beleefdheid, want daarmee kom je het verst in de toekomst. Ik ben allergisch aan pesters, maar hou van vriendschap.
Uitstappen, wedstrijden, avonturenklas, fietstochten, ..., ik ga niets uit de weg, maar het belangrijkste is de voorbereiding op het middelbaar: zelfstandig werken, leren leren, leren plannen, werken met internet ...
Wat mijn leerlingen over mij zeggen?
Dat ik een knotsgekke, strenge juf ben die lijdt aan het “Peter Pan syndroom”.

Oeps!
Tina