MOBILITEIT

Terug

Vanaf de kleuterklas laten we de kinderen ondervinden dat er heel veel verkeer is, dat de wagen te vaak gebruikt wordt bij kleine verplaatsingen. We leren hen dat stappen , trappen  en het gebruik van het openbaar vervoer veel beter is voor het milieu dan ons met de auto te verplaatsen. En bovendien bewegen we daarbij op een gezonde manier.
Elk jaar nemen we deel aan de Strapdag en de fietsweek met Sam de Verkeersslang. Verschillende keren per schooljaar mogen de kinderen rollend materiaal meebrengen vin de sportles : fietsen , rolschaatsen , skateboards , steps.
We wijzen de kinderen erop dat ze als zwakke weggebruiker heel kwetsbaar zijn in het verkeer. Daarom dragen kinderen tijdens uitstappen met de klas steeds een fluo-jas om beter gezien te worden en een fietshelm om zware hoofdletsels te vermijden. Zo doen we ook mee met de actie “Helm Op Fluo Top”.
Bovendien nemen zo veel mogelijk het openbaar vervoer om op uitstap te gaan. De oudere kinderen verplaatsen zich met onze pendelfietsen. De buurtorganisaties kunnen onze pendelfietsen trouwens ontlenen. Enkele ouders zorgen voor het onderhoud van de fietsen. Ook de kinderen volgden een workshop ‘fiets herstellen’.