Fruitdagen

Dat fruit en groenten gezond zijn, weet iedereen. Toch is ‘weten’ niet altijd gelijk aan ‘eten’. De meeste Vlamingen eten veel te weinig groenten en fruit. Bij kinderen is dat niet anders. Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan genoeg groenten en fruit eten zodat ze die gewoontes als volwassenen voortzetten. Gezond eten helpt immers in de strijd tegen welvaartsziekten: overgewicht, diabetes, kanker en hart- en vaatziekten.

tutti frutti

Beste ouder,
Onze school neemt ook dit jaar deel aan het Tutti Frutti-project.
Voor slechts 3 euro kan je kind gedurende het hele schooljaar wekelijks genieten van een lekker stuk fruit of groente op school. De fruithandelaar zorgt voor een variatie aan vers kwaliteitsfruit- en groenten.
Kinderen vinden fruit wel lekker, maar eten het veel te weinig. Door samen fruit te eten en er in de klas extra aandacht aan te besteden, hopen we mee te helpen om dit te veranderen. Eén keer per week fruit is natuurlijk niet genoeg, maar het is al een mooie stap in de goede richting. Elk kind zou dagelijks 2 stukken fruit moeten eten.
Net zoals de vorige jaren, wordt het fruit elke week op woensdag uitgedeeld. Je moet je kind op woensdag dus geen koek  meegeven. We starten met de verdeling op 12 oktober 2011 en vanaf dan elke woensdag tot en met 13 juni 2012.
In de vakantie wordt er geen fruit verdeeld. Als er op woensdag geen school is, zal het fruit op donderdag verdeeld worden.
Voor de verdeling en de verwerking van het fruit hebben we helpende handen nodig. Dus als je even tijd hebt op woensdagochtend (start om 8u15) , we kunnen je hulp gebruiken.
Als u nog vragen, suggesties of opmerkingen heeft, laat ze ons dan zeker weten!
Met vriendelijke groeten,
Het Lotusteam en Oudercomité Daltonschool De Lotus

Met steun van:

Logo Lokaal Gezondheidsoverleg Logo All Day Long Logo Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie Logo Zespri Logo Ballon Media
Logo Vlaamse Overheid Logo Europese Overheid Logo Daltoonschool De Lotus